dinsdag 2 maart 2010

Voor alles is een eerste keer……..

Ja, veel dingen die je voor de eerste keer gaat doen zijn spannend, maar toch ook leuk. Na een fiks aantal maanden 'verkering' zijn er al veel dingen geweest, waarvan het de eerste keer was. Familiefeestjes, verschillende vrienden met de daarmee samenhangende voorstelrondjes. De eerste keer Kerst samen, de eerste keer oud&nieuw samen. Zet je beiden je naam op kaartjes. Allemaal kleine dingen, maar toch, veel dingen vind ik spannend; tenslotte wil je stiekem toch dat een ander het net zo leuk vindt om je samen te zien, als dat je dat zelf ook vindt.

Toch komt er nu wel een heel spannend moment: samen met vakantie! We zijn er inmiddels wel aan gewend om een weekend bij elkaar te zijn, maar veel langer nog niet. De aanloop naar de vakantie is al een evenement op zich. Waar gaan we heen? Hoe lang? Een hotel of een appartement (wie haalt dan de broodjes voor 't ontbijt?)? Wat is het budget? Wat verwacht je van de vakantie, wat wil je wel en niet gaan doen? Allemaal dingen die vanzelfsprekend lijken. Ja dat zijn ze ook; voor mezelf, maar nu gaan we samen. Nu we dat allemaal achter de rug hebben is het dan een feit. Er is geboekt, de tickets zijn binnen; dus de koffers kunnen gepakt! Nu de volgende stap: wie neemt wat mee. Man het is nog een hele onderneming.

En dan…..als we daar eenmaal zijn hoe zal het dan gaan? Diep van binnen weet ik dat het goed zal gaan, maar toch je weet het niet. Vriendlief is van de korte vakanties, dus 8 dagen geboekt. Nu denk ik: "mooi dat het eerst niet langer is". Kunnen we mooi zien hoe het allemaal zal gaan.
Ja en als deze 'test' -'n soort cito-toets voor gevorderden- voorbij is, dan zijn we echt leuk op weg om een echt stel te zijn.

Bonsien

1 opmerking:

  1. Lieve Bonsien!
    Een beetje 'koud-water-vrees' - niet geheel onbegrijpelijk. Ik zou zeggen: ga lekker genieten van die allereerste vakantie samen!
    Ik hoor daarna graag hoe fijn jullie het gehad hebben en hoe de liefde nog meer is opgebloeid, daar onder de zon!!
    Fijne vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen